7 téli virág, ami színt visz a lakásba

A tél az elcsendesedés, az erőgyűjtés és a nyugalom időszaka, hogy aztán újult energiákkal tudjunk nekilendülni életünk következő fejezetének, évének. Amikor kint nagyon hideg van, a nap se süt, jólesik a lelkünknek néhány szál vágott virág a vázában. Színvilágukkal és illatukkal sokat javítanak hangulatunkon a szürke, borongós, fagyos időben. Emellett a természetet, az évszakok változásait hozzák a közelünkbe.
Rendelje meg a képen látható csokrot: Szezonális téli csokor.

Ha tetszett az őszi virágajánlónk, akkor a téli javaslatainkat is hasznosnak találhatja. Válassza ki kedvenceit, és a Fleurop akár azonnal kiszállítja!

  1. Amarillisz

    Az amarillisz a téli időszak egyik igen közkedvelt virága.

    Hagymás növények közül az egyik legnagyobb és leghosszabban tartó virágot hozza.
    Ma már színekben is igen széles a kínálat, fehér, piros, rózsaszín, egyszerű, vagy telt virágú, de akár csíkos változatban is kapható. Az amarillisz latin eredetű nevének két jelentését is megtalálhatjuk. Az egyik jelentése a lovag és csillag, valamint a ló, ezeket az elnevezéseket valószínűleg az érdekes virágjáról kaphatta, ami egyeseket egy csillagra, vagy az összezárt szirmok pedig egy lófejre emlékezteti. Az amarillisz elég sokáig kitart és akár két hétig is friss marad egy vázában. Káprázatosan mutat a feldíszített lakásban vagy akár az ünnepi asztalon egy éppen nyíló, bíborvörös amarillisz.

    Rendelje meg a képen látható virágdíszt, amiben az elbűvölő amarillisz, az örökzöld ciprus, a mikulásvirág és a jácint gondoskodik majd az ünnepi hangulat megteremtéséről: Csillagfény.
  2. Tulipán

    A tulipán név a perzsa tuliban, vagyis turbán szóból származik, utalva a fejfedő és a virág hasonlóságára. Magyar és bécsi közvetítéssel jutott el Európa nyugatibb országaiba a XVII. században. Népszerűsége miatt ára vetekedett az aranyéval. Ma a világ különböző tájain eladott tulipánok több, mint 90 százaléka Hollandiából származik. Itt találjuk a világ legnagyobb tavaszi kertjét, a Keukenhofot is, ahol több millió tulipánban gyönyörködhetünk. Mivel egy részüket meleg üvegházakban termesztik, télen is elérhetőek. És amikor kint még tombol a zord tél, felbecsülhetetlen dolog egy tulipáncsokor a lakásban!
  3. Cymbidium

    A csónakorchidea vagy Cymbidium az egzotikus orchideák családjába tartozó fajta. Kifejezetten elegáns virágok, hosszú virágzásúak, 2-4 hétig frissek. Természetesen melegebb éghajlaton terem, a trópusoktól a szubtrópusi Ázsián át Ausztráliáig sok helyen fellelhető. A Cymbidium kifinomult kelléke a téli csokornak, mivel a luxust, a szépséget és az erőt képviselik. Finom megjelenésükkel kellemes, szofisztikált benyomást keltenek. Gyakori virág a téli esküvői csokrokban. Fontos figyelembe venni a színek jelentését is. A fehér a tisztaságot, a fiatalságot és a békét jelenti. A rózsaszín a női energiát, gyengédséget és eleganciát testesíti meg. A piros pedig a szerelmet, a romantikát és a bátorságot szimbolizálja.

    Rendelje meg a képen látható virágdíszt: Divatos karácsonyi dekoráció orchideával.
  4. Jácint

    A jácintok csodálatos illata mindenkit elvarázsol, elég pár szál a vázába és máris belengi az egész lakást. Gyakran a tavaszhoz és az újjászületéshez kötik őket, de a Fleurop-nál télen is kaphatóak ezek a virágok, amelyek illatos dekorációként szolgálhatnak otthonában. A görög mitológia szerint a jácintot Apollón isten teremtette szeretőjének, Hyacinthusnak az emlékére, akit véletlenül megölt. A jácintok többnyire ibolya-kék vagy kékes-lila árnyalatúak, de megtalálhatóak fehér és rózsaszín fajták is.
  5. Szegfű

    A szegfű már az ókorban is népszerű volt, a Római Birodalomban Jupiter virágát tisztelték benne. Az európai középkorban az állhatatos szerelem, a házasság jelképeként szerepelt; Rembrandt egy híres képe is ekképpen ábrázolja. Latin eredetű angol neve – carnation – egyben a csodálatra, szerelemre, hálára is utal. Spanyolország nemzeti virága. Manapság gyakran ajándékozzák Anyák napján, esküvőkön, évzárókon és természetesen a szerelmesek.
  6. Rózsa

    A rózsát sokszor úgy emlegetik, mint a virágok királynője; ezt a jelzőt legelőször az ókori költőnő, Szapphó használta. Ki is érdemelte ezt a jelzőt, hiszen több mint 30.000 fajtájával évezredek óta kápráztatja el az emberiséget. A tudósok úgy vélik, körülbelül 35 millió éve már, hogy rózsa virágzik a Földön, és 5000 éve kezdték el termeszteni Ázsiában. A vörös rózsa a szerelem végső szimbólumává vált, ezért tökéletes Valentin-napra, évfordulóra vagy bármikor, amikor azt akarjuk mondani: szeretlek. Eszébe jutott valaki, akinek szívesen mondaná? Mondja el egy meseszép Fleurop rózsacsokorral!
  7. Mikulásvirág

    Mikulásvirág: a karácsony virágzó hírnöke. Vörös, időnként fehér pöttyökkel tarkított virága a Mikulás köntösére emlékeztet. A legenda szerint nemcsak színe miatt tekinthető az ünnepek hírnökének a mikulásvirág: egy csodának köszönhető létrejötte. Kevés olyan szobanövényt találni, ami a késő őszi és téli időszakban virágzik, és ezzel gyönyörű színeket visz a lakásunkba az adventi időszakban. Ezen ritkaságok közé tartozik a poinsettia, amely okkal kapta Magyarországon a mikulásvirág nevet.

    Egy mexikói népmese szerint két szegény kisgyerek valamilyen ajándékot akart vinni a falu templomában felállított jászolhoz. Mivel másra nem volt pénzük, az út menti gyomnövényekből állítottak össze egy csokrot, de a templomban csoda történt: átváltoztak élénkpiros virágokká. Úgy tartják, a fehér szín Krisztus tisztaságát, a vörös a kereszten kioltott vérét szimbolizálja, több országban a Szenteste virágának is nevezik.

Reméljük, hogy javaslataink hasznosnak bizonyultak és a virágokkal Önnek is sikerül nemcsak széppé, dekoratívvá tenni otthonát karácsonyeste, hanem meghitté is. Rendeljen friss virágot a Fleurop-tól, és tekintse meg útmutatónkat a virágok helyes gondozásáról, hogy azok hosszú ideig frissek maradjanak.

Kellemes ünnepeket kíván a Fleurop csapata!

Tekintse meg választékunkat itt: