A legnépszerűbb szezonális virágok idén ősszel

Kitombolta magát a nyár; ingergazdagsága, forgószél-szerű energiája helyét az őszi nyugalom, melegség, és hygge életérzés veszi át. Az elmúlt hónapok meleg napfénnyel töltötték meg szívünket, a hideg idő beköszöntével pedig egyre több időt töltünk otthonunk négy fala között. Ez az ideális időszak arra, hogy pihe-puha gyapjútakaróba burkolózzunk, felhúzzuk a legvastagabb zokninkat és fűszeres illatgyertyák fényével varázsoljunk intim légkört.

Ne feledkezzünk meg a friss virágokról sem, amelyekkel mindig sikerül otthonos hangulatot és kellemes energiákat hívni otthonunkba. Íme, kedvenc virágaink, amelyekkel nemcsak varázslatos őszi hangulatot teremthetünk a lakásban, de szépségükkel akár szeretteinknek is örömet szerezhetünk.
Rendelje meg a képen látható csokrot: Napsugár - A virágkötő fantáziája.
A legjobb, ha olyan csokrot választunk, amely összhangban van az évszakkal és szezonális virágokból áll.

Ezek közül a következőket ajánljuk:

Napraforgó

Az aranysárga napraforgó segít elmenekülni a borongós őszi időjárás elől. Visszavisz a forró nyárestékhez, feleleveníti a napsütéses kalandok emlékét, és bármikor mosolyra fakaszt. A napraforgó egy pillanat alatt képes elárasztani otthonunkat vidámsággal és gyógyító, intenzív sárga színe szeretteink lelkét is simogatja.

A napraforgó, ahogy a neve is mutatja, arcával folyamatosan követi a Nap járását, hogy minél több fényt és meleget tudjon magába zárni. Ez nagyszerű emlékeztető számunkra is, hogy amikor kicsit szomorúak vagyunk, fordítsuk arcunkat a nap sugarai felé és töltődjünk áldást adó sugaraiból.

Krizantém

A krizantém egész évben népszerű, de ősszel kel igazán életre. Mély rozsdavörös, tüzes narancs és telt mustársárga virága energiát, életerőt és melegséget áraszt a szürke, borongós napokon.

A krizantém nemcsak a lelket, hanem a testet is gyógyíthatja. Teája a Távol-Keleten olyan népszerű, mint nálunk a kamilla virág. Segíti a máj munkáját és szemöblítőként használva gyógyír a fáradt szemnek. Egy csésze meleg tea tökéletes a hideg őszi estékre, nemde?

Celózia

A celózia vagy magyarparéj minden szezonális csokor sztárja! Hihetetlenül látványos, harsány virágai túlragyogják az összes többi virágot. Számos árnyalatban pompázik, az élénkbíbortól a fűszeres narancson át a burgundi liláig. Fodrozódó virágai a kakastaréjra emlékeztetnek, tapintásuk bársonyos. Kiváló választás a bohém és zabolátlan egyéniségeknek, akik nem félnek kilógni a sorból és megmutatni magukat.

A celóziák nyár végétől ősz elejéig virágzanak, így a szeptemberi csokrok merész szereplőivé válhatnak.

Dália

A dáliák lenyűgözően sok alak –és színváltozatban megjelenő fajtái között garantáltan mindenki megtalálja a neki tetszőt. Éteri szimmetriája mágnesként vonzza a szemet, kerekded, elegáns virága az örökkévalóságot szimbolizálja. Nem mindegy azonban, hogy milyen színűt választunk.

A piros a szerelem és a szenvedély jelképe, így felér egy tökéletes szerelmi vallomással.

A rózsaszín árnyalatai a gyengédséget, az eleganciát és a nőiességet testesítik meg. A fehér dáliák a tisztaság, ártatlanság és a béke hírnökei.

A dália szezonja június végétől december elejéig tart, így sok más virággal ellentétben egészen az új évig megosztja velünk páratlan szépségét.

Őszirózsa

A mutatós, csillagalakú őszirózsák szezonja augusztustól az első fagyok megjelenéséig tart. Számtalan színből válogathatunk, de a legelterjedtebb mind közül az ibolyakék, aranysárga középpel, amely az erőt, az ambíciót és a bölcsességet testesíti meg. Ideális választás szeptemberi születésnapra vagy vacsoraasztalunk díszítésére.

Érdekesség, hogy a görög mitológia szerint az őszirózsákat Astraea istennő teremtette, aki hiányolta a csillagokat az égboltról. Bánatában könnyeket hullatott, ezekből lettek az őszirózsák.

Szellőrózsa

A bájos szellőrózsa szezonja nyár végétől szeptemberig tart. A lágy, pasztell rózsaszín és kékeslila szellőrózsa elegáns színfoltja lehet bármilyen asztaldísznek, vagy egy finom és nőies csokornak.

A szellőrózsa rendkívüli képessége, hogy éjszakára összezárja szirmait, majd az első napsugarak megjelenésére újra kitárja őket! Ezért az idő múlását és a várakozást jelképezi, így figyelmes ajándék lehet belőle valakinek, aki éppen egy fontos hírre vár.

Rendelje meg a képen látható csokrot: Szezonális őszi csokor.

Rendelje meg őszi csokrát a Fleurop-tól!

Minden Szezonális őszi csokrot egyedileg készítünk az Ön részére.

A szép meglepetés a virágosaink kreatív ötleteit és a nap legszebb virágait ötvözve kel életre. Így lesz valamennyi csokor egyszeri és megismételhetetlen.
A „kicsi, de gyönyörű” csokor az ünnepi asztal dísze lesz, az „arany középút” elnyeri a választott szívét, a „luxus”-ra egy életen át emlékezni fog, aki kapja. Hagyja magát meglepni!

Tekintse meg őszi választékunkat itt: