Nyári virág trendek

Minden, amit tudni kell az idei virágos trendekről Ahti Lyra észt virágkötő mester szerint.

A „mindful living”, vagyis tudatos életvitel és a fenntarthatóság jelenleg nagyon fontos kulcsszavak a virágvilágban is. A grandiózusan dekoratív csokrokat ebben a szezonban a minimalista stílusú és rusztikus formák váltották fel.

Az idei trendeket négy kategóriába soroljuk: az „Emberi érintés”, amely meleg, földes színeket, lágy textúrákat és tökéletlen, természetes formákat ölel fel; a„Kiegyensúlyozott Bio Típus”, amely bio növényeket, organikus, nyugtató árnyalatokat és újra-felhasználható kiegészítőket rejt; az „Újragondolt Formák”, amely geometriai formákat, színblokkokat és pasztell árnyalatokat tartalmaz, merészebb tónusokkal kombinálva; és az "Őrült illúziók", amely az élénk színek, fémes, játékos dizájn és tündérmese-hangulat hírnöke.

Milyen virágok divatosak idén nyáron?

A fő kulcsszavak a nyári virágok kiválasztásához megint csak a minimalista és a visszafogott.

A szezon nagy kedvencei a rózsa, sarkantyúfű, török szegfű, kamilla, veronika, bazsarózsa és sok más szeretett vadvirág.

Az eukaliptusz-őrület idén lassan lecsendesedik és helyét átveszik a természetből származó gallyak, különböző fűfélék, páfrányok és olajfaágak. Azonban jó, ha van némi ismeretünk a természetben szedett növényekről, hogy megóvjuk a veszélyeztetett és védett fajokat. A nyár legnagyobb sztárja a bazsarózsa, amelynek szezonja májustól július első hetéig tart. További népszerű szezonális virágok még a hortenzia, az oroszlánszáj, a kardvirág és a dália.

Egyszínű vagy színes csokrot válasszunk?

A finom, pasztell árnyalatok és meleg tónusok soha nem mennek ki a divatból, ezért ha biztosra szeretnénk menni, ezekkel nem tudunk mellélőni. A púder és halvány rózsaszín árnyalatok továbbra is népszerűek, de újabban sárga, természetes kék és lila színekkel kombinálják őket, így kontrasztosabbá téve az összhatást. A virágokat gazdagon díszítik levelekkel, zöldekkel, így téve még izgalmasabbá a csokrokat. A népszerűségi versenyt idén kétségkívül a hatalmas, buja kompozíciók nyerik. Sláger még minden szabálytalan, színes és szellős csokor, amik stílusban egy csokor frissen szedett réti virágra emlékeztetnek. A még gyakoribb rózsa- és liliomcsokrokat természetközeli levelek és gallyak teszik teljessé, melyekkel valódi és naturális hatás érhető el.

Mik a esküvői trendek idén nyáron?

Ez a szezon több zöldet, több levelet hoz az esküvői csokrokba is. A virágok továbbra is fontosak maradnak, de már nem egyedül állnak a figyelem középpontjában. A csokrokhoz minimális dekorációt használnak, és törekednek a harmonikus elrendezésre.

Miben különböznek a nyári virág-preferenciák a többi évszaktól?

Legtöbbünk a színes réteket, aranyló búzamezőket és a rusztikus hangulatot társítja a nyárral, élénk képet alkotva a virágzó természetről, a nyaralásokról és a szerető nagyszülőkről, ezért a helyi, kerti és réti virágok kerülnek előtérbe. A dekoratív rózsák, flamingóvirágok és liliomok a háttérben maradnak a nyári szezonban. Érdemes olyan virágokat választani, amelyek ellenállnak a nyári melegnek és a közvetlen napfénynek.

Mitől lesz különleges a nyári csokrom?

"Ahhoz, hogy a leglélegzetelállítóbb csokrot kapjuk, fontos, hogy bízzunk a virágkötőben" - mondja Ahti Lyra virágkötő mester.

Mivel a szezonális nyári virágok elérhetősége erősen időjárás-függő, legyünk rugalmasak: a legszebb csokor a friss, aznapi virágokból készül. Legjobb, ha a virágossal együtt gondolkodva készül a csokor, ötvözve a vásárló igényeit és a virágkötő sokéves tapasztalatát. A Fleurop a divatos nyári csokrok széles választékát kínálja, amelyeket virágüzleteink frissen állítanak össze gondosan válogatott réti és kerti virágokból.

Tekintse meg a Fleurop választékát itt: