Így tedd izgalmassá a Halloweent a Fleurop-pal!

Kifaragott tökök, ijesztő jelmezek, „csokit vagy csalunk” felkiáltással futkározó gyerekek - nyakunkon a Halloween! A Halloweent vagy Mindenszentek előestéjét a 18. század óta ünneplik október utolsó éjszakáján. Egy máig fennmaradt hiedelem szerint ezen az éjszakán a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni a világba. A Halloween a szentek ünnepének kezdetét is jelenti, hiszen a Mindenszentek napját egy nappal később, november 1-jén, a halottak napját pedig november 2-án ünnepeljük.
Rendelje meg a képen látható csokrot: Szellemirtó.

Hogyan ünnepeljük a Halloweent?

  1. Hívjuk be az őszt, és díszítsük otthonunkat bíborvörös és aranybarna színekkel. Töltsük meg vázáinkat pirosan virító csipkebogyó ágakkal és készítsünk jópofa figurákat gesztenyéből és makkból a gyerekekkel. Fonjunk rusztikus kopogtatót gallyakból és fenyőágakból, vagy egy színes füzért falevelekből. Ha minderre nem vállalkoznánk, de szeretnénk őszi hangulatot csempészni a lakásba, rendeljünk egy szép őszi csokrot a Fleurop kínálatából.
  2. Díszítsük teraszunkat vagy a folyosót egy lángoló Szellemirtóval vagy egy virágzó Töklámpás burgerrel, hiszen a faragott töklámpás ennek a napnak az egyik fő szimbóluma. Néhány gyertya meggyújtása is segít a tökéletesen kísérteties hangulat megteremtésében. Biztosra vesszük, hogy fényük mellett a rémtörténetek is félelmetesebbek lesznek!
  3. Nincs Halloween jelmez nélkül! Vigyünk egy kis színt a szürke hétköznapokba, és változzunk vérszívó vámpírrá, haláli csontvázzá vagy gonosz boszorkánnyá ezen az estén. Válasszunk mulatságos jelmezeket a gyerekekkel, és indulhat a „Csokit vagy csalunk!”. Csak vigyázzunk, hogy ne egyszerre együk meg a sok finomságot.
  4. Tök az étlapon! A sütőtök az egyik kedvencünk, egyszerűen képtelenség, hogy nélküle teljen el az ősz. Hagyományosan Halloween estéjén készülnek a legkülönfélébb sütőtökös levesek, főételek, desszertek, szinte mindennek van sütőtökös alternatívája. Figyeljünk rá, hogy a faragni való tökök a legtöbb esetben nem ehetők, azok kimondottan a “szobrászok” kezébe valók.
  5. Halottak napján szánjunk egy kis időt arra, hogy megemlékezzünk elhunyt szeretteinkről. Tiszteljük meg lelküket egy pillanatnyi csenddel és gyújtsunk gyertyát az emlékükre. Ha kilátogatunk a temetőbe, díszítsük fel nyughelyüket egy kedves virágcsokorral és mécsesekkel, miközben felidézzük emléküket.

Reméljük, hogy javaslataink segítenek a tökéletes Halloween hangulat megteremtésében, és némi fényt visznek ebbe a komor, borús időszakba.

Ünnepelje a Halloweent a Fleurop-pal, és tegye színesebbé otthonát őszi virágdíszekkel!

Tekintse meg Halloween választékunkat itt: