Útmutató részvétcsokor és temetési csokor küldéséhez

Egy szeretett személy elvesztése az élet legnagyobb vesztesége, ezért nagyon fontos, hogy részvétünket megfelelően fejezzük ki a gyászolók felé. A részvétnyilvánító virágok küldése az egyik leghagyományosabb gesztus ilyenkor, mivel a virágok kifejezik, amit szavakkal nem tudunk. Azonban a megfelelő virágok kiválasztása nem könnyű feladat, sok részletet kell figyelembe venni. Útmutatónkban ebben segítünk.
Rendelje meg a képen látható csokrot: Emlékezetes.

A részvétcsokor jelentősége

A részvétcsokor vagy temetési csokor nem pusztán dekoráció; fontos szerepet játszik a gyászolók vigasztalásában és támogatásunk kifejezésében. Az együttérzésünk szimbóluma: egy elegáns csokor a virágok szépségével már önmagában vigasztaló. Ahol a szó hatalma véget ér, ott segítenek a virágok.

Mikorra időzítsük a részvétcsokor küldését?

A megfelelő időpont kiválasztása egyértelműnek tűnhet, de valójában nem az. A gyász nincs időhöz kötve, mindenkinek eltérő ideig tart; egy komplikált folyamat, amelyen mindenki más tempóban megy keresztül. Bár a közvetlen részvét vigaszt nyújthat, gyakran a csendes pillanatokban, hetekkel vagy hónapokkal később érzik magukat a legmagányosabbnak a gyászolók. Sokszor egy kedves, váratlan csokor, ami egy átlagos napon érkezik, adja a legtöbb erőt.

Küldhetünk virágot az elhunyt halálának évfordulójára is. Ezzel megmutatjuk, hogy nem feledkezünk meg a veszteségről, és a szeretett személy emléke tovább él.

Milyen részvétcsokrot válasszunk?

Erre nincs egyértelmű válasz. Amikor részvétcsokrot választunk, fontos figyelembe venni, hogy hova küldjük.

Ha a temetésre vagy ravatalozóba szánjuk, akkor nagyobb, formálisabb virágelrendezések, mint például temetési koszorúk vagy díszes csokrok ajánlottak, amelyek illenek a komoly hangulathoz.

Hamvasztásra válasszunk letisztult, finomabb virágelrendezéseket, amelyek halkan, de méltóságteljesen fejezik ki jelenlétünket.

Ha pedig közvetlenül a család otthonába küldjük a virágokat, célszerűbb kisebb, intim hangulatú kompozíciókat választani, amelyek otthonosabbak és személyesebbek.

Rendelje meg a képen látható csokrot: Búcsúzunk.

Milyen virágokat rendeljünk temetésre?

A leggyakoribb temetési virágok a következők:

  1. Rózsa (mind a fehér, mind a világos, pasztell rózsaszín rózsák megfelelőek)
  2. Liliom
  3. Krizantém
  4. Kála
  5. Orchidea

Ha ezek a virágok nem érhetők el vagy éppen nincs szezonjuk, akkor sincs ok az aggodalomra. Egy ügyes virágkötő ízléses temetési csokrot tud készíteni más virágokból is, betartva az etikettet.

Milyen színű virágok legyenek a temetési- vagy részvétcsokorban?

Temetésre általában olyan megnyugtató színeket választunk, mint a fehér vagy a krémszín, esetleg pasztelleket, mint a rózsaszín és levendula. Manapság azonban egyre többször fordul elő, hogy a gyászolók azt kérik, színes virágokkal emlékezzenek meg a jelenlévők, így emlékezve az elhunyt vidám személyiségére, amivel színt vitt szerettei életébe. Ha ismerjük az elhunyt kedvenc színét vagy virágát, érdemes megkérni a virágkötőt, hogy kösse bele a csokorba.

Temetési csokor és részvétcsokor küldése

A Fleurop-nál széles választékban talál temetési- és részvétcsokrokat, akár Magyarországon belülre, akár külföldre szeretne virágot küldeni.

Ajánlatos megrendelését legalább egy-két munkanappal a temetés előtt leadni. A temetési megrendeléseket időre szállítjuk ki, ezért azt javasoljuk, a temetési szertartás idejét és egyéb eligazító körülményeit tüntesse fel a megrendelőlap megfelelő sorában.

A csokrokra és temetési koszorúkra gyászszalagot is tudunk helyezni a kívánt szöveggel.