Esküvői csokrok

Hogyan válasszuk ki a tökéletes esküvői csokrot? Íme a legjobb tippek.

Az esküvő egyik legfontosabb kelléke a virág, ami nemcsak a szerelmet jelképezi, de szépségével emeli az ünnep fényét is. Azonban ne hagyjuk a vásárlást az utolsó pillanatra, végezzünk egy kis kutatást, hogy megtaláljuk a tökéletes csokrot. Ha pontos elképzeléseink vannak, beszéljük meg őket a virágossal.
A virágos segíthet, hogy a víziónk valóra váljon, és a számunkra legideálisabb, személyre szabott csokrot alkotja meg.

Ha még nem tudjuk, milyen virágot válasszunk, íme néhány tipp, ami megkönnyíti a választást.

Az esküvői virágok hagyományai

A hagyomány szerint az ifjú párnak páratlan számú virágot kell kapnia, ami a babona szerint szerencsét hoz. Ne feledjük, hogy a menyasszonyi csokor az esküvő legfontosabb csokra, ezért az összes ajándéknak szánt virágnak diszkrétebbnek kell lennie, hogy ne vonja el a figyelmet a menyasszonyi csokor szépségéről. A tökéletes esküvői csokor kiválasztásakor megbízhatóbb választás lehet például egy pasztell tónusú, visszafogottabb virágdísz, mintsem egy extravagáns, harsány színű csokor.

Milyen színpalettát válasszunk?

Próbáljunk az esküvő helyszínéhez és a dekorációhoz illő színű virágot választani. Kérdezzünk rá, hogy milyen lesz az esküvő stílusa, a dekoráció színvilága, a menyasszonyi ruha árnyalata. Így megbizonyosodhatunk róla, hogy a kiválasztott csokor tökéletesen illik majd az ünnepi környezetbe, és nem üt el kínosan sem színben sem stílusban a többi kiegészítőtől. Fontos, hogy minden színnek megvan a maga jelentése és a szimbolikája, amit érdemes szintén figyelembe venni.

Hagyományosan a vörös a szerelmet, a romantikát és a bátorságot szimbolizálja.

A rózsaszín a női energiát, gyengédséget és eleganciát testesíti meg. A fehér a tisztaságot, a fiatalságot, a frissességet és a békét jelképezi. Az emberek gyakran a krém- és pasztellszíneket részesítik előnyben az esküvői csokroknál, mivel ezek finomak és elegánsak, ugyanakkor frissek és szofisztikáltak is.

Melyik vágott virág a legideálisabb?

A legelterjedtebb esküvői virágok a rózsák. Jól működnek önmagukban vágott virágként, csokorba kötve, és csodásan illenek a különféle asztali díszekbe. A rózsák sokféle színben kaphatók, így mindenki megtalálhatja a tökéletes árnyalatot - a lágy pasztell tónusoktól a tüzes vörösig. Érdemes azonban vigyázni a tövisekkel, mert komoly kárt tehetnek a menyasszonyi ruhában. Profi tipp: kérje meg a virágost, hogy felhasználás előtt távolítsa el a tüskéket.

Egy másik népszerű választás a rózsa mellett a buja és finom illatú bazsarózsa. Hatalmas, finom szirmai jól illeszkednek a dekorációba, továbbá a menyasszonyi csokrokban is gyakran helyet kap. Feltűnő virágai mellett csodálatos illattal is megajándékoznak. A fentiek mellett jó választás lehet még a romantikus csoportos rózsa, az elegáns liliom, a liziantusz vagy a különböző szezonális vadvirágok, például a százszorszép és a búzavirág.

Mekkora szerepet játszik a helyszín az esküvői csokor kiválasztásában?

Érdemes a virágokat az esküvő helyszínéhez és tematikájához igazítani.

A helyi szezonális vadvirágok, mint a százszorszép és a búzavirág, jól működnek egy rusztikus vidéki lagzin. Viszont ha egy romantikus vintage ceremóniára vagyunk hivatalosak, inkább olyan elegánsabb virágokat válasszunk, mint a rózsa és a pünkösdi rózsa. Akárhogy is, mindenképpen kérjünk tanácsot a virágosunktól, aki örömmel segít megtalálni a legjobb választást.

Rendelje meg a képen látható csokrot: Holdfényes szerenád.

Hogyan változnak a csokrok télen és nyáron?

A legnagyobb különbség a különböző évszakokban a virágok elérhetősége, ami nagyban befolyásolja az árat. Míg a klasszikusnak számító rózsa egész évben kapható, addig a szezonális virágok beszerzése télen meglehetősen bonyolult és drága. Tehát vegyük figyelembe az évszakot is a virágok kiválasztásakor.

A helyi százszorszépek csodálatosan passzolnak egy nyári esküvőhöz, de télen ésszerűbb inkább rózsát venni. Tavaszi esküvőre pedig nagyszerű választás a színes tulipán, a napfényes nárcisz, a bohém gerbera vagy a tekintélyes pünkösdi rózsa.

Hogyan készülnek az esküvői csokrok a Fleurop-nál?

Minden egyes csokrot rengeteg szeretettel és odafigyeléssel készítünk, hogy emlékezetes és örömteli pillanatokat vigyenek vevőink életébe. Valamennyi esemény és évforduló különleges számunkra, akárcsak csokraink, amelyeket személyre szabottan, kézzel készítünk.

Csokrainkat itt tekintheti meg: Fleurop esküvői csokrok

Felhasznált irodalom: